40 jaar Boeier!

Geplaatst op maandag 6 februari 2017

OBS De Boeier viert 40-jarig jubileum

OBS De Boeier in het Karveel in Lelystad bestaat 40 jaar. De school viert dit met een landenfeest, een project door de hele school waarbij allerlei landen en culturen centraal staan. Op woensdag 1 februari 2017 is de verjaardag van de school gestart met een feestelijke optocht van kinderen en ouders door de wijk onder begeleiding van brassband “All in 1 music vereniging” en het zingen van een prachtig lied over de school. Directeur Jessica Laagwater blikte met oud-directeur Geraldien Petersen terug op 40 jaar Boeier. Namens de gemeente Lelystad verraste Wethouder Elly van Wageningen de school met een cheque ter waarde van €400. Deze cheque is goed te gebruiken voor de plannen die De Boeier heeft voor een groener en natuurlijker schoolplein. De wethouder mocht na het onthullen van het ontwerp van het schoolplein, samen met de kinderen ook de eerste bloembollen in de border planten.40 jaar Boeier

Groener en natuurlijker schoolplein Vanuit de schoolvisie en missie ‘Bewust Boeier’ is een plan gemaakt voor een groener en natuurlijker schoolplein met volop mogelijkheden voor alle leeftijdsgroepen. De kinderen van de Boeier hebben hun ideeën ingebracht voor het ontwerp van het schoolplein en daar heeft een werkgroep, bestaande uit teamleden en ouders, keuzes uit gemaakt en is een ontwerpster aan de slag gegaan. OBS De Boeier vindt het belangrijk dat de kinderen een schoolplein hebben waar ze kunnen ontdekken, onderzoeken, de fantasie geprikkeld wordt, uitdagingen zijn en je fijn kan samen spelen. Kinderen willen verstopplekken, hutten bouwen, met water spelen, klimmen en klauteren.

Wethouder Elly van Wageningen heeft met het onthullen van het ontwerp voor het nieuwe schoolplein, het startsein gegeven voor de realisatie van het plan. Een aantal kinderen hebben samen met de wethouder bloembollen geplant in de nieuwe borders.

De wethouder laat na afloop van deze geweldige ochtend weten: “Geweldig om te zien hoe alle kinderen, juffen en meesters en heel veel zeer betrokken ouders het 40-jarig bestaan hebben meegevierd. De kinderen en de leerkrachten hebben met elkaar gewerkt aan het ontwerpen van een droomschoolplein; een speelplek met veel groen en misschien in de toekomst ook waterpartijen en een echte tunnel waar je doorheen kunt kruipen. Een plek waar je kunt ontdekken, leren en spelen tegelijk. Ik mocht het plein met de eerste aanpassingen hiertoe openen, het was één groot feest!”