Watertheater in het Nieuw Land Museum

Geplaatst op vrijdag 18 maart 2016

Op dinsdagochtend 15 maart zijn we naar het Nieuw Land Museum geweest om naar het ‘Watertheater’ te gaan. Nadat we eerst een leuk spel met juf Shanti hebben gedaan, hebben we een film gezien over de inpoldering van Flevoland. We zagen hoe meneer Lely zijn plannen maakte en hoe de dijken werden gemaakt. Daarna konden we zelf dijken bouwen, sluizen open en dicht doen, een heuse brug bouwen en gekke bellen blazen. Ook hebben een heleboel leerlingen schatten en botten opgegraven. Aan het einde zijn we met z’n allen op de foto gegaan in een hele grote puzzel. Maar er was nog iets heel bijzonders: het geheim van de Watermensen!!! En het is nog steeds een geheim…de leerlingen hebben het écht niet verteld!