Mediaspoor in de Zeeschildpad.

Geplaatst op vrijdag 15 april 2016

De afgelopen weken zijn we in de groep bezig geweest met het project Mediaspoor. Dit project ging over communicatie met mensen dichtbij en veraf. We hoorden hierbij het verhaal van Ewout de Eekhoorn die op reis ging. Ook onderzochten we op welke manieren je met elkaar kunt communiceren als je elkaar  kunt zien (praten, gebaren, bewegingen maken) of als je verder van elkaar af bent (telefoon, Skype, rooksignalen, film, boeken en strips). De leerlingen hebben vervolgens zelf een strip over Ewout de Eekhoorn gemaakt. Ook kwam er een kunstenaar in de klas waarmee de leerlingen houtskooltekeningen  maakten en die vervolgens gebruikt werden in een filmpje.

De leerlingen hadden bij de start van het project ook de opdracht gekregen van een meestervervalser om een stukje van een schilderij te schilderen. Tijdens de afsluiting van het project op donderdag 14 april, werden alle stukjes van het schilderij verzameld en weer als één kunstwerk aan elkaar gemaakt.

Ewout strip 1 Ewout strip 2 Ewout strip 3 Mediaspoor 1 Mediaspoor 2 Mediaspoor 3 Mediaspoor 4 Mediaspoor 5 Mediaspoor 6