Excursie Zuiderzeemuseum

Geplaatst op zondag 2 oktober 2016

Op donderdag 29 september zijn wij (samen met de andere groepen 6) naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen gegaan. Na een korte vaart met de boot in Enkhuizen konden de leerlingen op stap in het museum. Zo werden er onder andere de watersnoodstraat, de feestwinkel met drukkerij, de houtdraaierij, kerk en boerderij bekeken door onze zeeanemonen. Na de lunch op het plein met oud Hollandse spelletjes, liepen we naar het haventje waar de leerlingen uitleg kregen door de vader van juf Marianne over het breien van visnetten. Nadat er een paar leerlingen ook zelf een stukje net hadden gemaakt, liepen we terug naar het schooltje waar we les kregen van een ‘strenge juf’. In deze ‘school uit 1930’ kregen de leerlingen les in aardrijkskunde en lezen. Bij de rekenles werd met een griffel op een leitje geschreven en de afsluitende schrijfles was met een kroontjespen. Kortom, een leuke en leerzame dag in Enkhuizen.

watersnoodstraat watersnoodstraat-bewoner schrijfles netten-breien geit-melken drukkerij