Leerplicht

Geplaatst op woensdag 7 maart 2018

Ik merk dat er bij veel mensen onduidelijkheid bestaat over wanneer verlof verleend wordt en wanneer niet. Simpel gezegd komt het erop neer, dat de leerlingen verlof kunnen krijgen om dezelfde redenen als waarom iemand voor zijn werk verlof kan krijgen. Dat gaat dus over bepaalde jubilea en verdrietige zaken en ook nog om een aantal religieuze feesten. Voor de precieze regelgeving kunt u de site van Leerplicht even bekijken: https://www.lelystad.nl/leerplicht.

Op school hebben we een print opgehangen van de regelgeving daaromtrent, ook die kunt u gerust even komen bekijken. Hij hangt vlak bij het koffiezetapparaat.

Vierjarigen vallen niet onder de leerplichtwet tenzij ze naar school gaan. Dan geldt voor hen dezelfde regel als voor kinderen van vijf jaar en ouder. We zullen in onze intakes hier meer aandacht aan besteden om vervelende verrassingen te voorkomen.