Robotschrijfhulp (artikel uit de Flevopost)

Geplaatst op woensdag 21 maart 2018

Basisschool De Boeier test robotschrijfhulp

Published 9 March 2018, Flevopost Newspaper

Source: https://www.flevopost.nl/nieuws/lelystad/530374/basisschool-de-boeier-test-robotschrijfhulp.html

Lelystad – Basisschool De Boeier in Lelystad doet mee met een pilot waarin het ‘Writing Aid Device’ wordt getest. Deze robotschrijfhulp maakt het voor kinderen leuker en makkelijker om een mooiere schrijfstijl te ontwikkelen, of zelfs te leren schrijven.

Het apparaat is ontwikkeld in samenwerking met de Haagse Hogeschool / TISD (TU Delft). ‘De schrijfhulp heeft onlangs zelfs de Young Professionals Award gewonnen en heeft veel potentie om wereldwijd een verschil te maken’, vertelt Roelie Renzema, directeuir van De Boeier. ‘Het apparaat moet nu in de praktijk getest gaan worden, de eerste proeven zijn erg hoopgevend. Vier leerlingen van onze school doen mee aan de pilot’.

De schrijfhulp zit in een koffer en komt in een speciale tafel te zitten waar kinderen achter plaats nemen. Renzema: ‘De pilot zal in goed overleg een aantal weken in beslag nemen waarbij een nulmeting wordt gehouden om de vorderingen te kunnen volgen en beoordelen. De eerste reacties waren positief, kinderen vinden schrijven interessanter en worden door het apparaaat meer uitgedaagd’.

‘De Boeier wil een school zijn die openstaat voor nieuwe ontwikkelingen in technologie en maatschappij en bovendien willen we een school zijn met een lerende houding’, legt Renzema uit. ‘Deze test past goed bij wat wij daarmee voor ogen hebben’.


Flevopost 9 March 2018