Zwerfboekenkast

Geplaatst op donderdag 17 mei 2018
Sinds de Kinderboekenweek van 2016 heeft de Boeier een zwerfboekenkast. In deze kast staan boeken die je thuis of op school mag lezen. In deze kast staan zowel verhalende als informatieve boeken. Snuffel eens in deze kast en waarschijnlijk vind je wel een mooi boek die bij jou past! Wat dacht je van het prentenboek “Bo is niet verliefd”, dat gaat over varkentje Bo die echt niet verliefd is op beertje Fee. Of het boek “Stoer hoor!” leesniveau M3 Dit boek gaat gaat over Rik die uitgelachen wordt omdat hij met meisjes voetbalt. Of het boek “Dinosaurussen”, een mooi informatief boek over dino’s. Ook “Mimi het wonderkind” is een mooi boek om te lezen of om voor te lezen. En wat dacht je van “Toetsel en het levenslicht” geschreven door een vader van een oud-leerling. Dit boek gaat over Toetsel en Skunk. Hun ouders zijn jaren geleden spoorloos verdwenen tijdens een grote storm, maar op een dag ontdekt Toetsel een groot geheim…
Waarom is voorlezen zo belangrijk?
Voorlezen heeft een gunstig effect op de taalontwikkeling, ook is de woordenschat van kinderen die worden voorgelezen groter.

Waarom is lezen zo belangrijk?
Kinderen die veel lezen zijn beter in begrijpend lezen, spelling, grammatica en verhalen schrijven. Kinderen die veel lezen kennen meer woorden.

Veel leesplezier!