Avond4Daagse

Geplaatst op donderdag 14 juni 2018
Op de eerste wandeldag hebben we het qua wandelweer getroffen. Was het aan het einde van de middag nog benauwd, trok het gelukkig later weg en hebben wij zonder jas kunnen lopen! Plaatselijk was er een spatje regen gevallen, hebben jullie daar wat van gemerkt? Zal vast heel lokaal zijn geweest.
Na de opening op de dinsdag, is de woensdag met minimaal dezelfde energie van start gegaan. Op het Agorahof was een geluidsinstallatie geplaatst met opzwepende muziek. De kinderen hadden er zichtbaar plezier in. Hier en daar werd ook een dansje gedaan! We zijn woensdag wederom verwend met een prachtige wandelavond. Geen regen en een temperatuur van ca. 26 graden. Zonnebrillen waren opgezet en sommigen onder ons hadden zelfs zonnebrand op gedaan. Helemaal geen slecht idee!
Nieuws vanuit de 5 km groep
Na vertrek liep de route op de tweede dag langs het Zilverpark met het skatepark. Dit gedeelte lonkte voor veel kinderen en diverse renden er ook op af om er rond te rennen, glijden en klauteren. De kinderen hebben veel plezier tijdens het wandelen, zo zijn er groepjes die zingen, paardenclubje spelen, of gewoon lekker met elkaar ravotten. Maar denk aan de lantaarnpalen! Dinsdag hebben we een klein ‘incident’ gehad met een lantaarnpaal op een brug welke aan een nadere ‘inspectie’ onderworpen moest worden…
We hebben donderdag even de tijd genomen om bij de rustplek twee jonge heren te feliciteren: Ami en Roan. Beide jongens zijn namelijk vrijdag 25 mei jarig! I.v.m. drukte op de laatste avond leek het ons donderdag een geschiktere dag om met zijn allen voor ze te zingen. Alvast van harte jongens!  We hopen dat jullie NEON zonnebril en NEON stropdas vrijdag goed kunnen gebruiken. Ook voor onze hulpouders en sponsors hebben we een woord van dank uitgesproken en een presentje overhandigd. Fantastisch die betrokkenheid van ouders!
Er was een klik tussen de achterste lopers van De Boeier en Driestromenland. Er werd al een tijdje gezongen en de voorste lopers van Driestromenland sprongen daar mooi op in. “Overal waar we heen gaan, overal waar we heen gaan….”
Hey! Wat zien we hier? Twee Boeierborden??? Voorop loopt een deel van de 10km groep, mooi te zien hoe we zo elkaar op de route zijn tegengekomen!  Verder reden twee politieagenten te paard ons op een brug tegemoet, van wie we nog een high five kregen!
Nieuws vanuit de 10 km groep 
Sommigen onder ons hebben het niet in de gaten, maar er is dit jaar een aardige groep 10-km lopers. De afgelopen twee jaar viel de Avondvierdaagse ongelukkig, de periode viel namelijk samen met schoolkamp voor de bovenbouw.  Dit jaar is dat niet het geval en zijn er om deze reden meer inschrijvingen. Met maar liefst 33 personen zetten zij een stevige pas in, na de rust was het voor sommigen wat lastig om weer het ritme op te pakken. De lange afstand lopers waren om ca. 17:55 uur vertrokken en na 2 uur klaar. Dit was nagenoeg tegelijk met de 5-km groep.
Dat comfortabele, goed aansluitende wandelschoenen prettig zijn, blijkt wel als je 10km moet lopen en dan blaren krijgt (ouch!). Dat is heel vervelend! Van een jonge dame weten wij dat zij ondanks haar blaren toch mee is gaan lopen. Wat een doorzetter, echt een bikkel!
Donderdag was het een kleine 10km die gelopen is, waar ze ca. 2 uur over gedaan hebben. De pas zat er flink in tot aan de pauze. Kennelijk waren er toch wat mensen vermoeid geraakt en is er wat langer pauzetijd genomen. Bij het voortzetten van de wandelroute lag het tempo beduidend lager. De groep liep wat gerekter van elkaar dan de avonden ervoor. Ook heeft deze groep te kampen gehad met inmenging van een andere grote school. Vervelend, maar niets aan te doen!
Verrassing en vrijdag laatste avond
Met de bijdrages van onze lieve sponsors, hebben wij feestelijke NEON-hoedjes kunnen verzorgen. Kinderen en ouders petje af! Jullie hebben je flink uitgedost in het kleurenthema! Een zee van NEON kleuren trok door Lelystad en langs de vele toeschouwers! En wat staan die hoedjes toch feestelijk! De NEON spetters vlogen er van af! Vele toeschouwers hoorde je praten over De Boeier en er werd veel gewezen naar ons allen. Een uniforme, positief gestemde menigte! De sfeer zat er goed in.
De Stichting heeft het dit jaar mogelijk gemaakt om de intocht op vrijdag 25 mei over de dreven te laten lopen. Dit jaar weer voor het eerst sinds 7 jaar! Alle wandelaars (5- en 10-km) komen dan tezamen bij Atolplaza, vanwaar de intocht om 19:30 uur wordt gestart. Deze laatste avond wordt altijd druk bezocht, er lopen meer ouders mee, maar ook oma’s, opa’s, andere familieleden en vrienden ontmoet je deze avond. Daarnaast zoeken intochttoeschouwers alvast een plekje om de wandelaars op te wachten. We waren vertrokken en begonnen vrijwel meteen met zingen. Stemmen, noch gehoor werden gespaard. `Overal waar we heen gaan! Vragen de mensen…Wie wij zijn!´.  
De wandelafstand tot de rustplek bij Atolplaza was niet groot, we waren er zo. Rond 19:00 uur kwam de 5km groep aan. Leerkrachten, een aantal klassenmoeders en directeur Roelie Renzema stonden met de medailles gereed om deze aan de kinderen uit te delen. Daarna was er voor de kinderen drinken, een ijsje en een cupcake beschikbaar. Wat een feest toch! De 10km wandelaars kwamen omstreeks 19:20 uur bij de pauzeplek. Van hieruit konden de wandelaars zich allen samenvoegen om de feestelijke intocht te starten. Op naar de finish! En wie stonden daar bij de finish? Onze eigen burgemeester en Selina namens de Stichting van de Avond4daagse Lelystad. Onze groep werd halt gehouden en er volgde een korte speech. Wij hadden namelijk de derde prijs (bekerprijs) gewonnen voor het thema Kleur! Wat een leuke bekroning voor de inspanning! Vorig jaar hadden wij de eerste prijs gewonnen, en hebben daarom bij de Koningsdagspelen met z’n allen kunnen genieten van springkussens.

Lieve hulpouders en dan niet alleen degene die zich van tevoren hadden aangemeld, maar zeker ook degenen die spontaan hielpen: BEDANKT voor jullie inzet, daar zijn wij heel blij mee!
Groetjes,
Ana, Wilco, Irene en Dolly
Organisatie Avondvierdaagse De Boeier

PS. Denken jullie aan het inleveren van de hesjes (met naam+klassenaam+rekeningnummer voor het terugstorten van de borg).