Volgend schooljaar

Geplaatst op donderdag 14 juni 2018
We zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor volgend schooljaar. Een aantal collega’s vertrekt vanwege pensionering of werk op een andere locatie. Roelie en Henny gaan met pensioen, Ria en Natalie gaan naar een andere school in Lelystad, de Regenboog. Magda zal de gymlessen op de Windroos verzorgen en niet meer op de Boeier. Er zijn leerkrachten die volgend jaar meer gaan werken dan dit jaar, dat vangt voor een deel de vrijgekomen uren op. Maar we hebben nu nog best veel vacatures. Binnen de Stichting zijn deze al gedeeld, misschien werkt er immers iemand op een andere school die best zou willen veranderen van school. Daarnaast zijn de vacatures ook al verder verspreid.
Onlangs is het eerste concept voor de formatie van volgend jaar gereed gekomen. De uitgangspunten die hierbij gehanteerd zijn, zijn in een breder overleg tot stand gekomen. Een uitgangspunt is, bijvoorbeeld, dat we proberen om maximaal twee mensen aan een groep te verbinden. Een andere is om binnen parallelgroepen in elk geval 1 persoon daar te laten die al weet wat er bij komt kijken in die groepen specifiek. Dit om kwaliteitsverlies te voorkomen en effectiviteit te bevorderen. Verder kijk ik natuurlijk naar voorkeuren van leerkrachten en hoe het in elkaar past met de verschillende dagen die mensen werken. Als u vragen hebt, dan kunt u ze aan de leerkracht stellen, zij zijn goed op de hoogte van de uitgangspunten. Zodra we het concept kunnen omzetten naar definitief, zullen we dat zo snel mogelijk met u en de leerlingen delen.