28/02 Ouderavond – ouderbetrokkenheid en oudervereniging

Geplaatst op vrijdag 8 februari 2019

Donderdag 28 februari organiseren wij van 19.00 tot 20.30 uur een ouderavond.

Op deze avond presenteert de oudervereniging hun jaarcijfers. Ook willen wij deze avond gebruiken om met ouders in gesprek te gaan over ouderbetrokkenheid 3.0.

Ouderbetrokkenheid 3.0 houdt in dat de school en de ouders delen en samen zoeken naar nieuwe informatie met een doel voor ogen dat voor beiden helder is: de ontwikkeling van het kind. Bij ouderbetrokkenheid 3.0 gaat het dus niet alleen om (elkaar) informeren maar ook om samenwerken.

Op 21 juni 2018 hebben we al een mooie bijeenkomst gehad over ouderbetrokkenheid en daar willen we nu een vervolg aan geven. We hebben toen gesproken over verschillende vormen en manieren van ouderbetrokkenheid. Naar aanleiding van deze avond en het gesprek binnen het team zijn we bij de start van dit schooljaar gaan werken met een ‘nieuwschooljaarsreceptie’ en een communicatieplan op maat. In dit plan worden tijdens het startgesprek afspraken gemaakt over de manier van communiceren voor het aankomende schooljaar.  Daarbij gaan we uit van wat voor de ontwikkeling van het kind het beste is.  Op de Boeier kan dit bij elke leerkracht verschillen.

Wilt u met ons meedenken en praten, graag!

Aanmelden kan bij Cindy, via c.lommerde@stichtingschool.nl. We hopen op een hoge opkomst!