Informatie over het coronavirus (COVID-19)

Geplaatst op woensdag 11 maart 2020
Van:                   Stichting SchOOL
Aan:                   Ouders en verzorgers
Onderwerp:   Coronavirus
Datum:            2 maart 2020

Op 28 februari hebben wij u via Schoolwapps geïnformeerd over het nieuwe coronavirus.
Onze scholen volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet. We volgen daarin de adviezen van het RIVM en de GGD. Als er relevante wijzigingen zijn of er nadere informatie wordt gegeven informeren wij u daarover in bulletins als deze.

Uit de berichtgeving van het RIVM

Worden de scholen in Nederland gesloten?
Er is momenteel geen aanleiding om scholen te sluiten. Kinderen die niet ziek zijn kunnen gewoon naar school. Kinderen die terug zijn gekomen uit een gebied waar COVID-19 heerst en nu verkoudheidsklachten en koorts hebben, moeten thuisblijven om uit te zieken en om anderen niet te besmetten.

Vormen kinderen een speciale risicogroep voor het coronavirus?
Op dit moment krijgen kinderen bijna nooit klachten van het nieuwe coronavirus. Kinderen zijn dus geen speciale risicogroep.

Wanneer heb je kans op het coronavirus?
Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebt, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus hebt.  De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus. Neem telefonisch contact op met je huisarts of de lokale GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst als je:

• Koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)
  • En de afgelopen twee weken in een land/regio geweest bent met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus:
    • China (inclusief Hong Kong en Macau)
    • Singapore
    • Zuid-Korea
    • Iran
    • de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.
  • Of de afgelopen twee weken contact hebt gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus.

De huisarts overlegt met de GGD of onderzoek naar het nieuwe coronavirus nodig is. Het RIVM en de GGD geven op hun website antwoord op veel gestelde vragen. Inmiddels is ook een landelijk telefoonnummer in de lucht waar je met vragen over het coronavirus terecht kunt: 0800-1351.

Mochten er nieuwe maatregelen van kracht worden, dan informeren wij jullie zo spoedig mogelijk.

Rijksoverheid: veelgestelde vragen over coronavirus en het onderwijs en kinderopvang