Informatie over het coronavirus (COVID-19) – scholen blijven open

Geplaatst op vrijdag 13 maart 2020

Informatie over het coronavirus (COVID-19)

Van:                 Stichting SchOOL
Onderwerp:   Nieuwe maatregel coronavirus
Datum:           12 maart 2020

Op 28 februari, 2 en 11 maart hebben wij u geïnformeerd over het coronavirus.

Onze scholen volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet. We volgen daarin de adviezen van het RIVM en de GGD. Als er relevante wijzigingen zijn of er nadere informatie wordt gegeven informeren wij u daarover in bulletins als deze.

Vanwege de recente ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus in Nederland zijn donderdagmiddag 12 maart nieuwe maatregelen aangekondigd. Dit betekent voor onze scholen:

• Scholen blijven open. Er zijn tot nu toe weinig besmettingen bij kinderen en kinderen zijn minder vatbaar. Gebleken is dat er een laag risico op corona is bij kinderen. Daarnaast zijn de maatschappelijke gevolgen anders te groot, omdat ook ouders dan thuis moeten blijven.
  • Evenementen met meer dan honderd personen worden afgelast. Dit kan dus gevolgen hebben voor evenementen van onze scholen (zoals weeksluitingen) of evenementen waar onze scholen aan mee doen (zoals sportwedstrijden).
  • Iedereen in Nederland die klachten heeft zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en eventueel koorts blijft thuis. Dit geldt dus voor kinderen, ouders en ook medewerkers van onze organisatie. Zij moeten ook sociale contacten zoveel mogelijk mijden. Omdat leerkrachten zich sneller ziek moeten melden zullen meer groepen naar huis worden gestuurd of andere maatregelen genomen worden.

De nieuwe maatregelen gelden in ieder geval tot en met 31 maart.

We realiseren ons dat dit veel van ons allen vraagt, zowel voor u als de ouder/verzorger als medewerkers van de school. We vertrouwen op uw begrip.

Het RIVM en de GGD geven op hun website antwoord op veel gestelde vragen, ook specifiek voor het onderwijs en de kinderopvang. Ook kun je bellen met het landelijk telefoonnummer waar je met vragen over het coronavirus terecht kunt: 0800-1351.

Wanneer de scholen vragen hebben over bepaalde situaties wordt de GGD gebeld en volgen wij het advies van de GGD op.

Mochten er nieuwe maatregelen van kracht worden, dan informeren wij jullie zo spoedig mogelijk.