Hallo allemaal,

Graag stel ik mij aan jullie voor. Ik ben Marlies Weistra, 41 jaar, ik ben getrouwd met Rogier (die zelf op de Boeier school heeft gezeten) en moeder van Evi. Evi is bijna 5 jaar en zit in groep 1 bij juf Roelie. Ik werk bij de rechtbank Midden-Nederland, locatie Lelystad als stafjurist op de afdeling familierecht. Daarnaast ben ik lid van de ondernemingsraad van de rechtbank Midden-Nederland en elke vrijdagochtend ben ik op school te vinden voor het speelleren.

Mijn vader, moeder, zus, zwager en schoonzus werken of hebben gewerkt in het basisonderwijs. Ik ben opgegroeid met het onderwijs, met de invoering van passend onderwijs en de gevolgen die dat heeft voor leerkrachten en leerlingen. Nu mijn dochter naar school gaat zie ik hoe lastig het is voor een leerkracht om in een groep van 25 tot 30 kinderen elk kind te bieden wat hij of zij nodig heeft. Om die reden wil ik mijn steentje bijdragen door mee te denken over de inrichting van het onderwijs op onze school en wil ik meer betrokken zijn. Ik ben er van overtuigd dat wanneer ouders, leerkrachten en directie samenwerken, wij een veilige en prettige leeromgeving voor onze kinderen kunnen creëren. Ik hoop dat u op mij stemt!

Marlies Weistra